Vrees gegrond: Duitsland zonder Reus naar WK

7 juni 2014, 11:31   Bijgewerkt: 7 juni 2014, 12:20

De vrees van Duitsland blijkt gegrond: Marco Reus kan niet mee naar het WK. De aanvaller van Borussia Dortmund liep vrijdag in de uitzwaaiwedstrijd tegen Armenië (6-1 winst) een enkelblessure op, waardoor hij een streep moet zetten door zijn deelname aan de mondiale eindronde in Brazilië. Bondscoach Joachim Löw heeft Shkodran Mustafi van Sampdoria als vervanger opgeroepen.

Reus viel tegen Armenië op slag van rust geblesseerd uit na een tackle van een tegenstander. Er werd meteen gevreesd voor het WK van de speler van Dortmund. In een onderzoek kwam later naar voren dat één van de voorste banden in zijn linkerenkel is ingescheurd. De Duitse voetbalbond DFB verwacht dat Reus hierdoor zeker zes weken uit de roulatie zal zijn, klinkt het in een verklaring op de officiële website.

"Voor hem en voor ons is dit heel jammer, want Marco was uitstekend in vorm", reageert Löw op het slechte nieuws. De keuzeheer heeft Sampdoria-speler Mustafi als vervanger van Reus aangewezen. Opmerkelijk, aangezien hij verdediger is. "Maar met Lukas Podolski, André Schürrle, Mario Götze, Thomas Müller, Mesut Özil, Julian Draxler en Toni Kroos hebben we genoeg alternatieven voor de positie achter de spits", verklaart Löw.

Reus is zeker niet de eerste belangrijke speler die het WK mist. Ook onder meer Kevin Strootman, Radamel Falcao, Riccardo Montolivo, Roman Shirokov, Theo Walcott en Franck Ribéry behoren tot de afwezigen in Brazilië. Daarnaast is het nog maar de vraag of Cristiano Ronaldo op tijd fit is voor het toernooi. De Portugese vedette wordt in de voorbereiding geplaagd door pijntjes.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen