Casteels mist WK: "Niet alles te grabbel gooien"

Ger
4 juni 2014, 10:45

Koen Casteels zag dinsdag zijn WK-droom in duigen vallen. De 22-jarige doelman van 1899 Hoffenheim kan door een scheenbeenbreuk niet met België naar Brazilië. Een nieuwe röntgenfoto liet zien dat hij niet op tijd hersteld is voor de mondiale titelstrijd. Casteels legt zich met tegenzin neer bij het slechte nieuws.

"De breuk is al goed geheeld, maar de breuklijn is nog te duidelijk zichtbaar", zegt de keeper in Het Nieuwsblad. "De dokters hadden me al gezegd dat het drie maanden zou duren voor het bot helemaal aan mekaar gegroeid zou zijn en de breuk dateert nog maar van twee maanden geleden. Zes weken na mijn breuk stond ik al weer op het veld. Dat was veel sneller dan verwacht. Ik ging daarom ook hoop koesteren en ben nu dus ontgoocheld. Anderzijds besefte ik wel dat ik een wonder nodig had, maar dat kwam er dus niet."

"Ik heb er alles aan gedaan om fit te geraken, maar ik wil mijn verdere loopbaan niet op het spel zetten. Als ik mijn been nu te fel zou belasten, heb ik er misschien nog jaren last van. Dat is niet de bedoeling", aldus Casteels, die ook weet dat er nog kansen komen. "Ik heb normaal gezien nog tien tot vijftien jaar voor de boeg. Ik wou nu niet alles te grabbel gooien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen