Conceptprogramma Eredivisie: zware start voor Ajax

Ger
4 juni 2014, 08:53   Bijgewerkt: 4 juni 2014, 09:42

De KNVB heeft het conceptprogramma van de Eredivisie bekendgemaakt. Landskampioen Ajax mag zich opmaken voor een zware start van het nieuwe seizoen. De Amsterdammers openen de competitie thuis tegen Vitesse. In de tweede speelronde volgt een bezoek aan AZ en daarna komt PSV naar de ArenA.

Feyenoord start de nieuwe voetbaljaargang met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Ook PSV speelt eerst op vreemde bodem, bij Willem II, de kampioen van de eerste divisie. FC Dordrecht en Excelsior - allebei via de nacompetitie gepromoveerd - beginnen met een uitwedstrijd, tegen respectievelijk sc Heerenveen en NAC Breda. Op vrijdag 8 augustus is PEC Zwolle - FC Utrecht het openingsduel. De winterstop duurt van 21 december tot 16 januari. De slotdag staat gepland voor zondag 17 mei. De bekerfinale is op zondag 3 mei. Het conceptprogramma kan nog veranderen, nadat de tijden en wedstrijddagen met de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie besproken zijn.

In het nieuwe seizoen vinden er twee veranderingen van de speeltijden plaats. Op de zaterdagen wordt er in plaats van op 18.45 uur om 18.30 uur afgetrapt en op de zondagen in plaats van 16.30 uur om 16.45 uur. Dit op verzoek van zendgemachtigde FOX Sports en in overleg met de clubs, om op deze wijze wedstrijden op hetzelfde kanaal beter op elkaar te kunnen laten aansluiten.

Bekijk het conceptprogramma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen