Feyenoord-assistent Van Gastel: "Selectie Kongolo niet verwacht"

31 mei 2014, 17:08

De grootste verrassing in de Nederlandse WK-selectie is waarschijnlijk de aanwezigheid van Terence Kongolo. De jonge verdediger van Feyenoord heeft slechts één interland achter zijn naam staan en maakte tegen Ecuador geen onuitwisbare indruk. Feyenoord-assistent Jean-Paul van Gastel is blij verrast dat zijn pupil meegaat met Oranje naar Brazilië.

"Ik had de selectie van Kongolo niet verwacht", reageert Van Gastel tegen RTV Rijnmond. "Kongolo had een gespannen debuut tegen Ecuador, terwijl Van Aanholt juist erg goed inviel. Van Gaal heeft denk ik voor Kongolo gekozen omdat de Feyenoorders al veel met elkaar hebben samengespeeld. Bovendien kan Kongolo centraal achterin uit de voeten."

Kongolo is niet de enige speler van Feyenoord in de equipe van Oranje. Ook Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie reizen mee naar Brazilië. "Dit is echt ongekend. In totaal zitten er negen spelers in de selectie die Feyenoord heeft opgeleid. De opleiding verdient dan ook een grote pluim."

Van Gastel verwacht niet dat het Nederlandse elftal boven zichzelf gaat uitstijgen op het wereldkampioenschap. "Al met al denk ik dat Oranje niet erg ver komt", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen