FC Basel vindt bij Maccabi Tel Aviv nieuwe coach

29 mei 2014, 10:46

Paulo Sousa is de nieuwe trainer van FC Basel, zo meldt de kampioen van Zwitserland via de officiële kanalen. De 43-jarige Portugese oefenmeester komt over van Maccabi Tel Aviv en heeft voor drie jaar getekend op het St. Jakob-Park.

Sousa, 51-voudig international van Portugal, is bij FC Basel de opvolger van Murat Yakin. De Zwitser met Turkse roots kondigde eerder deze maand zijn vertrek bij de club aan. Onder leiding van Yakin werd FC Basel twee keer landskampioen en haalde het in het seizoen 2012/2013 verrassend de halve finale van de Europa League.

Sousa is geen onbekende voor FC Basel. De oud-speler van onder meer Benfica en Juventus speelde afgelopen seizoen met Maccabi Tel Aviv vier keer tegen de Zwitserse equipe, eerst in de derde voorronde van de Champions League en later in de tweede ronde van de Europa League. Maccabi zat in beide dubbele confrontaties aan de verkeerde kant van de score, desondanks maakte Sousa een positieve indruk op het bestuur van FC Basel.

In het verleden was Sousa eindverantwoordelijke bij onder meer Queens Park Rangers, Swansea City, Leicester City en het Hongaarse Videoton. Afgelopen seizoen leidde hij Maccabi Tel Aviv naar de landstitel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen