Feyenoord sluit handen ineen met Alphense Boys

Ger
28 mei 2014, 12:59

Feyenoord start opnieuw een samenwerking op met een amateurclub. De Kuipbewoners gaan met Alphense Boys hun kennis op het gebied van het opleiden van jeugdige voetballers op reguliere basis met elkaar delen. Het betreft een samenwerking van drie seizoenen.

Eerder sloot Feyenoord al soortgelijke overeenkomsten met RBC Roosendaal en VELO. De eredivisionist wil in totaal zo'n tien amateurclubs in de regio middels een exclusieve samenwerking aan zich binden. "Die clubs gaan wij middels kennisoverdracht aandacht geven op het gebied van het opleiden van jeugdspelers", aldus hoofd jeugdopleiding Damien Hertog op de website van Feyenoord. "Ze krijgen echt een kijkje achter de schermen bij de Feyenoord Academy."

"Feyenoord heeft tevens als doel om nog meer binding met het achterland te krijgen en haar maatschappelijke rol in de samenleving een zinvolle invulling te geven. Het is tevens mooi meegenomen als onze uitstraling eraan bijdraagt dat de aantrekkingskracht van de voetbalsport in de regio wordt vergroot", besluit Hertog.

Alphense Boys werkte de afgelopen vijf jaar nog samen met Sparta. Door de overeenkomst met Feyenoord komt daar een einde aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen