PSV klaagt Rubin aan: "Afspraken niet nagekomen"

27 mei 2014, 08:32

Tim Matavz zag afgelopen winter op het laatste moment een transfer naar Rubin Kazan afketsen. De spits van PSV klopte na het mislukken van de overstap bij Russische advocaten aan om een aanklacht in te dienen bij de Russische burgerrechter, maar ook PSV heeft een juridische aanklacht ingediend. De Eindhovenaren hebben een zaak gestart bij het Players' Status Committee van de FIFA, omdat de Russische club zich in de optiek van PSV niet aan de afspraken heeft gehouden.

"Eerst hebben we geprobeerd om via de ECA tot mediation te komen met Rubin Kazan, maar dat heeft die club helaas geweigerd", zegt Peter Fossen, manager operations van PSV, in De Telegraaf. "Daarom zijn we nu naar de FIFA gestapt, omdat Rubin een aantal formele afspraken niet is nagekomen. Een succesvolle medische keuring was weliswaar een opschortende voorwaarde, maar de termijn waarbinnen Rubin daarop een beroep kon doen was verlopen."

Er lag al in januari al een akkoord tussen PSV en Rubin over de transfer van Matavz - de Sloveen zou voor acht miljoen euro naar Rusland verkassen – maar de medische keuring gooide onverwacht roet in het eten. De wijze waarop dit gecommuniceerd werd door de Russen wekte veel argwaan op. Rubin verschafte geen duidelijkheid wat betreft de reden om de transfer niet door te laten gaan. Tenslotte toonden meerdere artsen aan dat er met de fysieke gesteldheid van Matavz niets mis was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen