Roda JC breekt met Tomasson, Vlemmings vertrekt ook

26 mei 2014, 15:16   Bijgewerkt: 26 mei 2014, 15:24

Roda JC heeft drastische maatregelen genomen, nadat de club na een rampzalig verlopen seizoen degradeerde naar de Jupiler League. Zowel coach Jon Dahl Tomasson als technisch manager Leon Vlemmings worden per direct ontheven uit hun functie. Dat melden de Limburgers via de officiële clubsite.

Tomasson werd in december gepresenteerd als de opvolger van Ruud Brood, die ontslagen werd toen Roda JC nog op de veertiende plaats in de Eredivisie stond. Onder het bewind van Tomasson ging het allesbehalve beter met de club uit Kerkrade. De Limburgse club eindigde het seizoen als rode lantaarndrager, wat degradatie inhield. Na 41 jaar onafgebroken in de Eredivisie geacteerd te hebben, is Roda JC vanaf volgend seizoen veroordeeld tot de Jupiler League.

"De teleurstellende sportieve resultaten gedurende het afgelopen halfjaar en de daarbij behorende degradatie naar de Jupiler League liggen ten grondslag aan het beëindigen van de samenwerking met Tomasson", luidt het statement van Roda JC.

Technisch manager Vlemmings is van mening dat het ontslag van Tomasson betekent dat er een belangrijke pion in het realiseren van de nieuwe beleidsplannen wegvalt. Dat heeft hem ertoe doen besluiten om de samenwerking stop te zetten. Vlemming was sinds september 2013 werkzaam bij Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen