Ancelotti beschouwt CL-winst als begin van nieuw tijdperk

26 mei 2014, 12:20

Carlo Ancelotti denkt dat er, na het in de wacht slepen van de Champions League, een nieuw tijdperk is aangebroken. Een tijdperk waarin Real Madrid de voetbalwereld domineert. De Italiaanse coach wist De Koninklijke naar La Décima - de tiende Europese titel in de clubhistorie - te leiden en denkt dat dit het startschot is voor nog meer successen.

"Ik ben me zeer bewust van het belang van deze overwinning", sprak Ancelotti tegen La Gazzetta dello Sport. "Ik weet ook dat deze zege een cyclus inluidt. Dit team is pas net gestart met winnen. We hebben jongelingen, talent en wilskracht", aldus de Italiaanse tacticus, die het kampioenenbal koste wat het kost wilde winnen: "Toen ik bij Real Madrid tekende was het meteen duidelijk dat het winnen van de CL-trofee het hoofddoel was. De competitie kwam op het tweede plan, maar dit was het dubbel en dwars waard."

De gewonnen clash met stadsgenoot Atlético Madrid (4-1 na verlenging) betekende niet alleen dat La Décima voltooid werd. Ancelotti evenaarde het record van Bob Paisley, die als coach van Liverpool ook drie Europese successen behaalde. Ancelotti won het zilverwerk ook twee keer als trainer van Milan. "Zulke records zijn mooi om te behalen, maar het biedt geen garanties voor de toekomst", stelt de nuchtere Italiaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen