Kuipers krijgt complimenten voor optreden in CL-finale

26 mei 2014, 09:09   Bijgewerkt: 26 mei 2014, 09:30

De Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid stond afgelopen zaterdag onder leiding van Björn Kuipers. Het optreden van de Nederlandse arbiter bracht de nodige complimenten teweeg bij voormalig scheidsrechters. Oud-toparbiter Charles Corver was complimenteus en ook Dick Jol was gematigd positief.

"Hij heeft echt zijn visitekaartje afgegeven", zegt Corver in De Telegraaf. "Björn is rustig gebleven, heeft preventief gefloten en wilde zichzelf niet profileren. Ik heb hem een e-mail gestuurd dat hij het prima heeft gedaan. Ik ben zelf al 22 jaar waarnemer bij de FIFA, UEFA en KNVB en als ik hem een cijfer moest geven zou dat een dikke acht zijn", aldus de voormalig topscheidsrechter, die zelfs vier Europese finales floot.

Voormalig leidsman Jol, die de fluit hanteerde tijdens de CL-finale in 2001 (Bayern München – Valencia), was redelijk positief, maar had wel een aantal aanmerkingen. "Kuipers heeft een degelijke wedstrijd gefloten, maar er zijn wel twaalf gele kaarten uitgedeeld. Dat ontsiert de finale. Dan lijkt het zo'n poppenkast, terwijl het geen hele moeilijke wedstrijd was. Natuurlijk hebben scheidsrechters instructies, maar zelf probeerde ik de situaties altijd eerst verbaal op te lossen. Dat had ook bij de situatie met Ramos gekund. Als het niet hoeft, moet je de wedstrijd met zo min mogelijk kaarten proberen af te doen. Verder hebben Kuipers en zijn team het goed gedaan", vindt Jol.

Oranje-aanvoerder Robin van Persie stak ook de loftrompet over zijn landgenoot. "Ik vond hem fantastisch, Kuipers heeft het echt heel goed gedaan en daar ben ik heel trots op. Ik vond het hartstikke leuk om te zien. De laatste keer dat ik hem had - tijdens Manchester United-Olympiakos - viel er ook helemaal niets op hem aan te merken. Hij is geknipt voor het hoogste niveau. Dat hij deze test heeft doorstaan, is mooi voor heel Nederland."

De twaalf uitgedeelde gele kaarten betekenden overigens een record. Nog nooit eerder toonde een scheidsrechter zoveel kaarten aan spelers in een CL-duel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen