Simeone: "Hebben verloren, maar wel alles gegeven"

25 mei 2014, 10:57

Diego Simeone heeft er een zeer succesvol seizoen op zitten met Atlético Madrid. De coach wist beslag te leggen op de Spaanse landstitel en haalde de Champions League-finale met zijn ploeg. In deze eindstrijd moest Atlético zaterdagavond wel haar meerdere erkennen in stadsgenoot Real Madrid (4-1 na verlenging).

"Je moet het vanuit breed perspectief bekijken. Madrid was beter in de tweede helft, we kwamen niet meer vanaf de eigen helft af", zegt Simeone na het verlies op de website van de UEFA. "Mensen zeggen dat winnen het belangrijkste is, maar de steun die wij gehad hebben van veel mensen laat je zien dat er een andere kant aan het verhaal zit. Dat heb ik tegen mijn spelers gezegd", stelt de coach.

"Als je zo goed als in deze wedstrijd speelt, dan moet je dit meenemen naar volgend seizoen", vervolgt Simeone. "Je kan verliezen en je kan winnen. Wij hebben nu verloren, maar we weten wel dat we alles gegeven hebben. Ik voel me verbitterd, omdat we het doel niet behaald hebben. Ik wilde dat we zouden winnen, maar dit konden we niet voor elkaar krijgen. Maar, ik kom er wel overheen. In het leven heb je de ene dag alles en de andere dag niets. Je moet gewoon doorgaan", aldus de Argentijnse trainer

Simeone ging tenslotte in op het opstellen van Diego Costa. De topscorer van Atlético moest na negen minuten al naar de kant, omdat zijn hamstringblessure weer opspeelde. "Het was mijn verantwoordelijkheid en ik zat duidelijk fout", sprak de coach.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen