Real schiet Atlético-droom aan flarden en pakt Décima

24 mei 2014, 23:22   Bijgewerkt: 25 mei 2014, 00:41

La Décima is eindelijk een feit voor Real Madrid. De Koninlijke moest twaalf jaar wachten op haar tiende Europese titel, maar zaterdag werd deze uitgerekend ten koste van stadsgenoot én aartsrivaal Atlético Madrid in de wacht gesleept. Het treffen in het Estádio da Luz in Lissabon, dat in goede banen geleid werd door de Nederlandse arbiter Björn Kuipers, werd na verlenging beslist door Real, dat de extra speeltijd ternauwernood wist te forceren. Gareth Bale, Marcelo en Cristiano Ronaldo zorgden uiteindelijk voor een 1-4 zege.

Ook wat betreft de historie van beide clubs is er sprake van een enorm contrast. Real ging in de Portugese hoofdstad op jacht naar de tiende CL-titel (voorheen EC 1) in de geschiedenis van de club, terwijl de cup met de grote oren nog in de vitrine van Atlético ontbrak. Alleen in het seizoen 1973/74 haalden Los Rojiblancos de eindstrijd, die destijds verloren werd. Vandaag (zaterdag) had Atlético dé kans, maar wist het de klus net niet te klaren. Een treffer in blessuretijd zette een streep door de eerste CL-winst van Atléti, dat Real na verlenging naar een 1-4 eindstand zag uitlopen.

Er ontvouwde zich een aantrekkelijk duel, met veel vlotte combinaties en interessante duels. Atlético vocht voor elke meter en wilde het Real koste wat het kost zo moeilijk mogelijk maken. Dit lukte aardig. Vooral defensief gezien hadden Simeone en de zijnen de zaakjes uitstekend op orde. Dat kenmerkt de ploeg dit seizoen, aangezien veel grote ploegen niet door de rood-witte muur heen wisten te breken.

Real moest de druk opvoeren en wist de nodige kansen te forceren. Bale was een aantal keren dicht bij de gelijkmaker. Ook Ronaldo kon het offensief van Real tot vier keer toe niet bekronen met een treffer. Een paar hachelijke momenten voor het doel van Atlético resulteerden niet in een treffer. Simeone, die wederom wild gebarend langs de kant stond om de fans op te zwiepen, haalde een paar keer opgelucht adem, maar kreeg uiteindelijk een fikse dreun te verwerken. Sergio Ramos knikte de bal in blessuretijd achter doelman Thibaut Courtois. Het koekje van eigen deeg hield dat er verlengd moest worden.

Zodoende haalde Real niet alleen La Décima binnen, maar won Ancelotti ook zijn derde Champions League-titel als coach. Met AC Milan wist de Italiaanse oefenmeester ook al twee keer aan het langste einde te trekken. Hij is pas de tweede coach die dit voor elkaar heeft gekregen. Liverpool-coach Bob Paisley won het toernooi in 1977, 1978 en 1981.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen