Ronaldo, Bale en Diego Costa aan aftrap CL-finale

24 mei 2014, 19:38   Bijgewerkt: 25 mei 2014, 01:41

Onder leiding van de Nederlandse arbiter Björn Kuipers strijden Real Madrid en Atlético Madrid zaterdagavond (20.45 uur) om de cup met de grote oren. Real gaat op jacht naar La Décima, de tiende Europese titel uit de clubgeschiedenis, terwijl Spaans landskampioen Atlético de dubbel in de wacht wil slepen.

Wereldsterren Cristiano Ronaldo en Gareth Bale maken namens Real hun opwachting in de startopstelling. Het tweetal kampte in aanloop naar de confrontatie met de stadsgenoot en aartsrivaal met het nodige fysieke ongemak, maar is tijdig hersteld om vanaf minuut één te spelen. Xabi Alonso is geschorst, wat de weg vrijmaakt voor Sami Khedira, die dit seizoen lang geblesseerd was.

Bij Atlético was het meespelen van Diego Costa onzeker. Voor de topscorer van Los Rojiblancos, dit seizoen in de competitie en de Champions League goed voor respectievelijk 27 en 8 goals, was de eindstrijd van het kampioenenbal een race tegen de klok. Deze heeft de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan gewonnen, aangezien hij behoort tot de basiself van coach Diego Simeone. Arda Turan heeft dezelfde race niet gewonnen. Hij zit niet eens op de bank, vanwege zijn liesblessure.

Opstellingen

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Varane, Ramos, Coentrão; Khedira, Modric, Di María; Bale, Benzema, Ronaldo.

Atlético Madrid: Courtois; Juanfran, Godín, Miranda, Filipe; Tiago, Gabi, Koke, Raúl García; Villa, Diego Costa.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen