Familie Tol leidt Spakenburg naar kampioenschap

24 mei 2014, 15:13   Bijgewerkt: 24 mei 2014, 15:36

Spakenburg is de nieuwe kampioen van de zaterdagtopklasse. De formatie van trainer Jochem Twisker zegevierde vanmiddag in Volendam in de beslissingswedstrijd over GVVV. Na negentig spannende minuten stond er een 2-1 eindstand op het scorebord.

GVVV en Spakenburg sloten de reguliere competitie af op een gedeelde koppositie, met allebei 54 punten. En dus moest er een beslissingswedstrijd gespeeld worden om tot een kampioen, en opvolger van Katwijk, te komen.

De familie Tol zorgde er uiteindelijk voor dat het kampioenschap voor de tweede keer in de historie naar het blauwe deel van Spakenburg gaat. In de 73ste minuut gaf Nick Tol de pass waaruit neef Kees voor de beslissende 2-1 tekende. In blessuretijd hadden ze de score verder kunnen opvoeren; Nick miste echter een penalty en even later trof Kees de paal.

Bij rust was de score 1-1. Mark de Loor bracht Spakenburg na een kwartier voor de eerste keer aan de leiding, negentien minuten later herstelde Simon Brouwer het evenwicht namens GVVV.

Spakenburg gaat nu met AFC, de kampioen van de zondagafdeling, strijden om de algehele amateurtitel.