Promovendus Leicester haalt routinier Upson binnen

23 mei 2014, 11:46

Matthew Upson keert terug in de Engelse Premier League. De voormalig speler van onder meer Arsenal en West Ham United heeft een contract getekend bij Leicester City, dat dit seizoen promoveerde naar het hoogste niveau. Hij komt over van Brighton and Hove Albion, waarmee hij dit seizoen zesde werd in het Championship. De ploeg behaalde 29 punten minder dan Leicester, dat op overtuigende wijze kampioen werd.

Met Upson haalt Leicester een brok ervaring in huis. De 35-jarige verdediger heeft niet alleen 447 officiële wedstrijden achter zijn naam staan, maar speelde ook 21 keer in de nationale ploeg van Engeland. Met Arsenal won de centrale verdediger in het seizoen 2001/2002 de landstitel, FA Cup en Community Shield.

Na zijn vertrek bij Arsenal, in januari 2003, speelde Upson voor achtereenvolgens Birmingham City, West Ham United en Stoke City. Een jaar geleden verruilde hij Stoke voor Brighton, dat hem eerder al huurde. Vier jaar geleden speelde Upson met Engeland het WK, hij scoorde in de verloren achtste finale tegen Duitsland (4-1). Door dit doelpunt is de verdediger nog altijd de laatste doelpuntenmaker van Engeland op een WK voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen