Oud-Ajacied De Mul (28) stopt: "Blessures bleven komen"

22 mei 2014, 13:50

Op 28-jarige leeftijd heeft Tom de Mul een punt achter zijn carrière gezet. De vleugelspeler, in het verleden actief voor Ajax en tweevoudig international van België, blijft sukkelen met fysieke problemen.

"De beslissing om te stoppen viel me heel zwaar", zegt De Mul in Het Belang van Limburg. "In overleg met mijn omgeving heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ik wist dat er geen kans bestond om terug te keren. Ik heb er alles aan gedaan om weer de oude te worden, maar de blessures bleven komen. Na mijn afscheid wou ik niets meer met het voetbal te maken hebben, maar nu zou ik misschien graag met jonge spelers werken."

Ajax plukte De Mul ruim tien jaar geleden weg uit de jeugdopleiding van Germinal Beerschot Antwerpen. Na een jaar op huurbasis bij Vitesse, beleefde de Belgische aanvaller in het seizoen 2006/2007 zijn doorbraak in Amsterdam. In de zomer van 2007, na het EK onder 21 in Nederland, stapte hij over naar Sevilla.

Met België nam De Mul in 2008 deel aan de Olympische Spelen en veel van zijn toenmalige teamgenoten gaan deze zomer naar het WK in Brazilië. "Het doet pijn om er nu niet meer bij te zijn. Dit was ook mijn ploeg, mijn generatie. Je weet natuurlijk niet of ik er zonder blessures wel was bij geweest, maar ik had er de kwaliteiten voor. Nu zal ik de wedstrijden thuis bekijken met vrienden. Ik zal er even stil van worden, maar ik ben wel blij voor de Belgen. Dit is de beste generatie ooit. We hebben creatieve en aanvallende spelers die het verschil maken, met Kompany en Hazard als absolute toppers. De halve finale of zelfs de finale is mogelijk", zegt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen