Leeuwin: "Geen terugkeer, maar een nieuwe stap"

Leeuwin: "Geen terugkeer, maar een nieuwe stap"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 mei 2014 – Hij keert terug op het oude nest, maar voor Ramon Leeuwin voelt dat niet zo. De centrale verdediger, die overkomt van SC Cambuur, ziet zijn transfer naar FC Utrecht als een volledig nieuwe stap in zijn carrière. De 26-jarige Leeuwin zette donderdag in de Galgenwaard zijn handtekening onder een contract tot 2018.

"Ik zie het niet zozeer als een terugkeer, maar meer als een nieuwe stap", zegt Leeuwin, die in het seizoen 2006/2007 bij FC Utrecht zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Hij speelde twee duels in het eerste elftal, voordat hij in 2008 naar AGOVV vertrok. Via ADO Den Haag en Cambuur keert hij nu terug in de Galgenwaard. "De club is weliswaar hetzelfde, maar er werken nu allemaal nieuwe mensen. Het is voor mij een fantastische stap en ik heb er heel veel zin in. FC Utrecht liet al vroeg blijken dat ze mij wilden hebben. In de winterstop en nu weer. Ik heb gewoon een goed gevoel bij FC Utrecht. Dat was vroeger al zo en dat is altijd zo gebleven."

"De positieve gesprekken die ik heb gehad met de leiding van de club hebben mij doen besluiten om voor FC Utrecht te tekenen. Ik vind het mooi uiteindelijk voor het fanatieke FC Utrecht-publiek te gaan spelen."

Edwin de Kruijff, manager spelerszaken van FC Utrecht, is blij met de aanwinst. "Na het vertrek van Matthieu Delpierre, en vorige zomer Mike van der Hoorn, waren wij op zoek een ervaren voetballende verdediger, die leiding kan geven aan onze defensie. Met Ramon hebben wij deze gevonden. Hij heeft een sterk seizoen achter de rug, weet wat er gevraagd wordt in de Eredivisie en is zowel verdedigend als voetballend erg sterk."

gerelateerd