Gestopte Giggs ziet ideale leermeester in Van Gaal

Gestopte Giggs ziet ideale leermeester in Van Gaal

19 mei 2014 – Ryan Giggs heeft definitief een punt gezet achter zijn carrière als speler. Hij zal vanaf volgend seizoen werkzaam zijn als assistent van Louis van Gaal, die na het WK aan de slag gaat als manager van Manchester United. Giggs, die aan het einde van het afgelopen seizoen al een aantal duels aan het roer stond als interim-coach, denkt dat Van Gaal een uiterst geschikte leermeester voor hem is.

Middels een brief laat Giggs weten dat hij zeer blij is met de aanstelling van Van Gaal: "Vandaag is een fantastische dag voor Manchester United. Louis van Gaal is een geweldige manager. Ik ben zeer verheugd om met iemand van zijn kaliber te mogen samenwerken. Zijn staat van dienst is ongekend. Ik ben ervan overtuigd dat de club de komende jaren wel vaart onder zijn leiderschap."

"Ik ben vereerd met het feit dat ik deze kans krijg. Louis van Gaal is een coach van wereldklasse en ik weet zeker dat ik de fijne kneepjes van het vak leer door hem", vervolgt Giggs, die het een prachtig scenario vindt om van speler tot coach uit te groeien bij United. "Manchester United heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld en ik ben blij dat ik de relatie kan voortzetten met een sleutelrol als deze", glimlacht de Welshman.

De 40-jarige Giggs kwam in zijn imposante voetballoopbaan voor 963 optredens voor United. De 64-voudig international van Wales won als speler maar liefst 34 prijzen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021

  3. donderdag 15 april 2021