Degradant RKC: "De grote winst is dat we nog leven"

19 mei 2014, 12:05

In navolging van Roda JC en NEC degradeerde RKC Waalwijk zondag uit de Eredivisie. Excelsior was in het beslissende tweeluik te sterk (2-0 en 2-2) voor de Waalwijkers, waardoor RKC vanaf volgend seizoen veroordeeld is tot de Jupiler League. De begroting van de club zal door de degradatie flink omlaag gaan, maar RKC is ín ieder geval blij dat de club nog in leven is.

Algemeen directeur Remco Oversier zegt tegen de NOS dat RKC de degradatie een week lang zal laten bezinken. "Dan is ook duidelijk hoe erg onze begroting omlaag gaat. Die is nu zo'n 5,5 miljoen euro, maar dat zal 3,3 a 3,6 miljoen euro worden. Feitelijk betaalden we al eerstedivisiesalarissen, maar je hoeft geen medelijden met de spelers te hebben. Je kan hier gewoon van leven", aldus de RKC-driecteur.

Tot overmaat van ramp moet RKC nog een belastingschuld van een slordige acht ton betalen. "Maar ik ben in ieder geval blij dat daar duidelijkheid over is", stelt Oversier. "De grote winst wat dat betreft is dat we nog leven, ook al zijn we gedegradeerd", aldus de directeur, die aangeeft dat RKC geen noodhandelingen gaat uitvoeren. "We mikken op de play-offs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen