Richards, Rodwell en Barry overbodig bij City

18 mei 2014, 09:42

Manchester City laat deze zomer volgens de Engelse media verschillende spelers vertrekken. Zo zou Micah Richards een nieuwe werkgever kunnen gaan zoeken en mogen Jack Rodwell en Scott Sinclair hun avontuur bij City bijna als mislukt beschouwen.

Richards is al dertien jaar actief voor City, dat onlangs kampioen van Engeland werd. Hij kwam dit jaar niet veel in actie voor de club uit Manchester, en mag vertrekken. Jack Rodwell en Scott Sinclair kwamen in 2012 naar City en kostten bij elkaar ruim 22 miljoen euro. Ook zij zijn op de transferlijst geplaatst. Dat ook deze spelers vertrekken is opmerkelijk. Vanwege het overtreden van de Fair Play-reglementen, mag Manchester City volgend jaar maar 21 spelers selecteren voor de Champions League. De UEFA eist dat vier spelers op de lijst 'home grown' zijn, wat wil zeggen dat ze in het geval van City Engels moeten zijn of drie jaar in een Engeland opgeleid moeten zijn. Rodwell en Sinclair voldoen aan die regels, maar voor City is dat geen reden om ze er langer bij te houden.

De contracten van Gareth Barry en Joleon Lescott kunnen lopen deze zomer af en worden niet verlengd. Het duo mag gratis vertrekken bij de kampioen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen