Lille speelt voorronde CL, Europa League voor Lyon

17 mei 2014, 23:17   Bijgewerkt: 17 mei 2014, 23:34

In de Franse Ligue 1 heeft Lille OSC zich zaterdagavond verzekerd van deelname aan de voorronde van de Champions League. De ploeg uit Rijssel won met 1-4 van FC Lorient, waardoor het de derde plaats overtuigend veilig stelde. Ook Olympique Lyon gaat Europa in. Het zegevierde zelf met 0-1 bij OGC Nice, waardoor het Olympique Marseille wist voor te blijven.

Voormalig Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou speelde een glansrol voor Lille, met twee doelpunten. Het kwalificeren voor de voorronde van de CL kwam geen moment in gevaar voor de equipe van coach René Girard, dat eenvoudig met 1-4 bij Lorient won. Saint Etienne, dat nog een beetje hoop had op Champions League-voetbal, gaat als vierde de Europa League in. Dit lot is ook toebedeeld aan Lyon, dat door een doelpunt van Bakary Kone met minimale cijfers van Nice won.

Paris Saint Germain sloot het seizoen in stijl af. De kampioen won in eigen huis met 4-0 van Montpellier. Zlatan Ibrahimovic, die een tijdje uit de roulatie was wegens een spierblessure, nam één treffer voor zijn rekening. PSG behaalde dit seizoen 89 punten, wat een record is. Nummer twee AS Monaco speelde met 1-1 gelijk tegen Girondins Bordeaux.

AC Ajaccio, Valenciennes en FC Sochaux degraderen naar de Ligue 2.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen