AZ en FC Groningen bewaren spektakel voor return

15 mei 2014, 22:35

De strijd om het laatste Europa League-ticket ligt nog volledig open. In Alkmaar eindigde de heenwedstrijd tussen AZ en FC Groningen in de finale van de play-offs donderdag in een bloedeloze 0-0, een resultaat dat beide teams perspectief biedt voor de return van komende zondag in Euroborg.

Een spektakelstuk was de eerste wedstrijd tussen AZ en FC Groningen niet te noemen. Veelzeggend was dat het Alkmaarse publiek in de eerste helft maar één keer echt enthousiast werd, en dat was na een rush van keeper Esteban. In een wat onorthodoxe poging om de bal weg te werken kapte de doelman uit Costa Rica zich een weg langs twee Groningse aanvallers. De actie was hét hoogtepunt van de verder saaie eerste 45 minuten.

Dat er zo weinig te beleven viel, met name voor beide doelen, kwam vooral door de defensieve speelwijze van AZ in de eerste helft. De thuisploeg leek zonder topscorer Aron Jóhannsson, die herstellende is van een blessure en op de reservebank begon, vooral te spelen op een gelijkspel. Een 0-0 hier in eigen stadion zou, in de visie van coach Dick Advocaat, waarschijnlijk prima zijn met de return in Groningen nog voor de boeg.

De komst van Jóhannsson leidde tot een klein Alkmaars offensiefje, met een schot van Nemanja Gudelj en een kopbal van de ingevallen spits als bescheiden hoogtepunten. Aan de andere kant kreeg ook FC Groningen, al eerder in de tweede helft, een mogelijkheid om het duel open te breken, maar Filip Kostic stuitte op keeper Esteban. Omdat kansen verder uitbleven, kreeg het duel uiteindelijk met 0-0 de uitslag die het verdiende.

Door het doelpuntloze gelijkspel is de uitgangspositie voor de return in Euroborg simpel. De club die wint in Groningen, plaatst zich voor Europees voetbal. Bij ieder gelijkspel met doelpunten kan AZ ook juichen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen