Excelsior met anderhalf been in de Eredivisie

Ger
15 mei 2014, 21:41

Waar RKC Waalwijk tegen De Graafschap nog goed weg kwam, is het donderdagavond wel afgestraft voor de kansen die het weggaf. De manschappen van trainer Erwin Koeman wisten zich geen raad met een scherper en goed verdedigend Excelsior. Het kwam de Rotterdammers op een verdiende 2-0 overwinning te staan, waardoor de Eredivisie dichtbij is voor de Kralingers.

Marinus Dijkhuizen, hoofdtrainer van Excelsior, vertelde voor de wedstrijd te tekenen voor een 1-0 zege. Voor hem had de wedstrijd na vijf minuten dan ook afgelopen mogen zijn. De verdedigers van RKC Waalwijk hadden de taak om Lars Veldwijk van het scoren af te houden, maar de aanvaller bleek een prima aangever te zijn. Op aangeven van de topscorer werkte verdediger Khalid Karami de bal na enkele minuten in de verre hoek: 1-0. Voor de Rotterdammers geen reden zich te gaan ingraven. Het bleef gedurende de eerste helft de bovenliggende partij. RKC Waalwijk had weinig in te brengen. Bij tijd en wijlen had het weliswaar veel balbezit. Op die momenten slaagde het er niet in de aanval te bereiken. Dat kwam onder meer omdat Excelsior compact speelde bij balverlies.

De bezoekers leken ietwat scherper uit de kleedkamer te komen. Het begon met aanvallende intenties. Koeman had Robert Braber verder naar voren geschoven om een extra aanspeelpunt te creëren. In de eerste tien minuten had het enigszins effect, maar daarna wist Excelsior ook hoe het daar verdedigend op moest inspelen. Al snel voltrok zich weer het beeld zoals in de eerste helft. Vrijwel elk tweede duel werd gewonnen door een speler van Excelsior. Waar de thuisploeg voor rust voor gevaar zorgde, daar viel in de tweede helft een stuk minder te beleven.