Capello wil minder buitenlanders in Russische competitie

15 mei 2014, 14:16

Fabio Capello de bondscoach van Rusland, hoopt dat er de nodige veranderingen zullen plaatsvinden in de Russische Premier League. Hij hoopt dat er meer lokale spelers in de nationale competitie zullen spelen, omdat hij denkt dit positieve gevolgen heeft voor het nationale elftal van Rusland.

"Het aantal buitenlandse spelers in de hoogste klasse moet naar beneden", zegt Capello volgens Sporza. "Er zijn teveel buitenlandse spelers. We moeten de clubs verplichten meer lokale spelers in te zetten. Als er toch buitenlanders worden aangetrokken, moeten ze genaturaliseerd kunnen worden zodat ze voor Rusland kunnen uitkomen. Heel wat Europese landen doen het ook op deze manier", weet de Italiaanse coach.

Capello pleit tevens voor een competitie met achttien deelnemende ploegen, in plaats van het huidige aantal van zestien clubs. "Zo kunnen meer Russische spelers ervaring opdoen op het hoogste niveau", aldus de bondscoach, die het in de groepsfase van het WK opneemt tegen Algerije, België en Zuid-Korea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen