Thiago kan WK vergeten door terugslag knieblessure

15 mei 2014, 11:33

Thiago Alcántara maakte deel uit van de voorlopige WK-selectie van Spanje, die bondscoach Vicente del Bosque deze week presenteerde. Desalniettemin kan de middenvelder van Bayern München deelname aan het WK vergeten, vanwege een blessure. Dat heeft de Duitse recordkampioen bevestigd via de officiële clubsite.

Thiago liep in april een behoorlijke knieblessure op, maar het werd verwacht dat de middenvelder tijdig hersteld zou zijn voor het WK. Een terugslag gooit nu echter roet in het eten voor de zoon van de legendarische oud-voetballer Paulino Alcántara. Thiago zal onder het mes moeten en mist zodoende wederom een toernooi van dergelijk formaat. Hij ontbrak zowel op het EK 2012 als op de Olympische Spelen in hetzelfde jaar.

"Het is zuur voor Thiago, we vinden het zeer spijtig voor deze jongen", zegt algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge. "Het is een jonge speler die hard gewerkt heeft aan zijn comeback, maar nu plotseling zijn droom in duigen ziet vallen. We hopen dat hij er aan de start van het nieuwe seizoen weer bij zal zijn."

Het is nog niet duidelijk of Del Bosque een vervanger voor de middenvelder van Bayern zal oproepen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen