Nasri niet in Franse WK-selectie: "Had al een voorgevoel"

15 mei 2014, 11:19   Bijgewerkt: 15 mei 2014, 11:44

Samir Nasri werd met Manchester City kampioen van Engeland, maar zal komende zomer niet te zien zijn op het WK. De middenvelder leeft al enige tijd in onmin met de Franse bondscoach Didier Deschamps, die besloten heeft om Nasri thuis te laten.

De 26-jarige Fransman is teleurgesteld over het nieuws, maar had het naar eigen zeggen zien aankomen. "Ik was voorbereid", zegt Nasri tegen Franse media. "Ik had al een voorgevoel dat ik zou ontbreken. Als je graag met de trainer wilt spreken, maar hij niet met jou, dan weet je dat je het WK gaat missen."

"Ik was mentaal voorbereid, maar het is natuurlijk wel een behoorlijke klap. Wat kan ik ervan zeggen? Ik respecteer zijn keuze. Als hij mij niet wil selecteren, dan is dat zijn keuze." Deschamps laat Nasri thuis omdat de middenvelder volgens de keuzeheer niet om zou kunnen gaan met een mogelijke reserverol. "Geen enkele speler vindt het leuk om op de bank te zitten", countert Nasri. "Als dat de enige reden is om me thuis te laten, is dat wel moeilijk te accepteren."

De WK-selectie van Frankrijk

Doel: Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Mickaël Landreau (Bastia)

Verdediging: Bacary Sagna (Arsenal), Mathieu Debuchy (Newcastle United), Patrice Evra (Manchester United), Lucas Digne (Paris Saint-Germain), Raphaël Varane (Real Madrid), Laurent Koscielny (Arsenal), Mamadou Sakho (Liverpool), Eliaquim Mangala (FC Porto)

Middenveld: Yohan Cabaye (Paris Saint-Germain), Clément Grenier (Olympique Lyon), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Rio Mavuba (Lille), Paul Pogba (Juventus), Moussa Sissoko (Newcastle United), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille)

Aanval: Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Arsenal), Antoine Griezmann (Real Sociedad), Loïc Rémy (Newcastle United) en Franck Ribéry (Bayern München)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen