Benfica-coach Jesus: "Beste team heeft niet gewonnen"

15 mei 2014, 08:50

Benfica ging woensdagavond voor de achtste keer op rij ten onder in een Europese finale. De Portugese kampioen moest na strafschoppen haar meerdere erkennen in Sevilla, dat zich koelbloedig toonde vanaf elf meter. Benfica-coach Jorge Jesus vindt niet dat de beste ploeg met de trofee aan de haal ging.

"Het was een geweldige finale, ondanks het feit dat er niet gescoord werd", zegt Jesus op UEFA.com. "Het was een open wedstrijd. Sevilla startte sterker, maar naarmate de wedstrijd vorderde werden wij beter. We speelden met veel power en creëerden de nodige kansen. Helaas wisten we deze niet te benutten", stelt de keuzeheer van Benfica, die de winst van Sevilla niet helemaal terecht vond, wat betreft de verhoudingen op het veld: "Het beste team heeft niet gewonnen."

De verliezende coach dekte zich enigszins in, vanwege de volle ziekenboeg. "We hoeven niet te verbergen dat we belangrijke spelers moesten missen. Ik had graag meer opties gehad bij het uitvallen van Sulejmani (Miralem, red.). Al onze mutaties waren noodgedwongen, maar de wijze waarop het team reageerde zorgt voor voldoening. In het voetbal wint het beste team niet altijd. Maar uiteindelijk heeft Sevilla gewonnen en dus feliciteer ik ze."

Jesus neemt zijn manschappen niets kwalijk: "Ik heb geen verwijten naar mijn spelers, ik feliciteer ze met de prestatie. We kunnen Turijn met opgeheven hoofd verlaten", aldus de trainer, die de focus meteen wil verleggen naar de bekerfinale in Lissabon. "We hebben zondag weer een finale", benadrukt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen