"Piazón werd misbruikt en slecht begeleid bij Vitesse"

12 mei 2014, 22:43

Piet de Visser vindt het ronduit opmerkelijk dat Lucas Piazón, het talent dat hij 'ontdekte', dit seizoen op het tweede plan belandde bij Vitesse. De scout van Chelsea constateerde dat er, in navolging van Jonathan Reis, opnieuw een talent was dat zich niet kon ontplooien bij de Arnhemse club.

De Visser is van mening dat Vitesse niet goed omgesprongen is met de vaardigheden van Piazón. "Lucas is een aanvallende middenvelder maar werd misbruikt aan de linkerkant. Bovendien is de begeleiding in Arnhem niet goed. Ze krijgen een appartementje, een telefoon en een auto", bromt de Chelsea-scout tegenover Voetbal International. "Verder moeten ze het maar uitzoeken. Om één uur 's middags is de training afgelopen en zitten ze alleen in hun appartement. Die jongens moet dagelijks begeleid worden", geeft De Visser aan.

"Bovendien heeft Vitesse de fout gemaakt door vier nieuwe spelers te halen in de winter", vervolgt De Visser. "Dat was niet goed voor de groep. Ik ga binnenkort in gesprek met Lucas en Chelsea en wil precies weten wat er gebeurd is. Vitesse moet dit soort talenten juist koesteren."

Piazón speelde dit seizoen op huurbasis in Arnhem. Na een succesvolle eerste seizoenshelft was de Braziliaan na de winter geen schim meer van de speler die hij aan het begin van het seizoen was. Coach Peter Bosz stuurde hem voor het einde van het seizoen zelfs al naar huis. Ondanks dit verloop zou Chelsea door willen met de jonge aanvaller.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen