Janssen: "Geen rekening gehouden met dit scenario"

11 mei 2014, 22:21

Na twintig jaar eredivisievoetbal is NEC vanaf het volgende seizoen veroordeeld tot de Jupiler League. De Nijmeegse club ging kleurloos ten onder in het tweeluik tegen Sparta Rotterdam (1-0 en 1-3) en het was duidelijk dat de teleurstelling na het debacle enorm was in Nijmegen. Ook bij coach Anton Janssen. "Dit doet erg veel pijn."

"Met dit scenario had ik totaal geen rekening gehouden", zegt Janssen tegen De Gelderlander over de degradatie. "De spelers ook niet. Sommigen liepen huilend van het veld", stelt Janssen, die nog niet wil stilstaan bij de redenen waarom het dit seizoen zo slecht ging met NEC. "Het is nog te vroeg om uitgebreid te analyseren waarom we zijn gedegradeerd. De emotie is nu nog te vers."

"Ik wil nu alleen zeggen dat we veel te veel goals tegen hebben gekregen, heel vaak door persoonlijke fouten", vervolgt Janssen. "Dat overkwam ons vandaag tegen Sparta ook weer. En als je zo veel cadeautjes weggeeft, wordt het heel moeilijk. Want dat betekent simpelweg dat je ook heel veel zelf moet scoren en dat valt niet altijd mee", weet de coach.

Janssen, die nog één jaar onder contract staat in Nijmegen, weet nog niet hij zijn persoonlijke toekomst eruitziet. "We gaan nu eerst intern evalueren. Natuurlijk verwachtte ik toen ik tekende dat ik ook mijn tweede seizoen in de eredivisie trainer zou zijn, maar nu dit niet het geval is, voel ik me allerminst te groot om een stapje lager te werken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen