Sneijder wederom van enorme waarde voor Galatasaray

Sneijder wederom van enorme waarde voor Galatasaray

11 mei 2014 – Wesley Sneijder lijkt dit seizoen een patent te hebben op het scoren van de meest belangrijke doelpunten voor Galatasaray. Onze landgenoot schoot Cimbom eerder dit seizoen naar Champions League-overwintering, besliste vorige week de Turkse bekerfinale en had zondagmiddag met twee doelpunten een enorm aandeel in de belangrijke 1-4 zege bij Trabzonspor. Galatasaray is dankzij de drie punten de grote favoriet om zich rechtstreeks te plaatsen voor de CL.

Galatasaray, dat als tweede genoteerd staat in de Turkse Süper Lig, voelt de hete adem van nummer drie Besiktas in de nek. De stadsgenoot zegevierde met 0-1 bij Elazigspor, waardoor Galasataray wist wat het te doen stond op bezoek bij Trabzonspor. Alleen een overwinning zou de equipe van coach Roberto Mancini nog op koers houden voor directe plaatsing voor het kampioenbal.

Sneijder was er grotendeels verantwoordelijk voor dat Galatasaray drie punten kon bijschrijven in Trabzon. De international van Oranje brak vlak na rust de ban, door de openingstreffer te verzorgen. Nadat Selcuk Inan de 0-2 had aangetekend, vond Trabzonspor vanaf elf meter de aansluiting, maar Umut Bulut en – wie anders dan – Sneijder (fantastische vrije trap) zorgden voor een 1-4 eindstand. Vijf minuten voor het einde werd Sneijder naar de kant gehaald.

Galatasaray staat één punt voor op Besiktas en treedt volgende week aan tegen Kayceri Erciyesspor. Weet de Turkse grootmacht deze wedstrijd te winnen, dan is directe deelname aan de Champions League een feit.

gerelateerd