NEC gaat af tegen Sparta en degradeert alsnog

11 mei 2014, 18:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een week na de miraculeuze ontsnapping in de Amsterdam ArenA is NEC alsnog gedegradeerd uit de Eredivisie. De ploeg van coach Anton Janssen ging voor eigen publiek af als een gieter tegen Sparta. De Rotterdammers, die de eerste wedstrijd met 1-0 gewonnen hadden, namen in Nijmegen al voor rust een 0-3 voorsprong. Na de pauze deed NEC nog wel iets terug, maar het was bij lange na niet genoeg om degradatie af te wenden.

Hij was de held van NEC, Alireza Jahanbakhsh. Hij redde de club door op de laatste speelronde van de competitie twee keer te scoren in de uitwedstrijd tegen Ajax. Door die twee doelpunten werd het in de ArenA 2-2 en dat ene puntje was voor NEC precies genoeg om Roda JC Kerkrade net voor te blijven. Degradatie was afgewend, maar een week later zijn die goals van de international van Iran in één klap niets meer waard. NEC ligt er alsnog uit, de ploeg speelt volgend seizoen in de Jupiler League. En op basis van hetgeen de Gelderse formatie zondag liet zien, is de degradatie terecht. Het speelde tegen Sparta een draak van een wedstrijd.

Sparta, dat in 2014 maar liefst tien thuiswedstrijden op rij verloor en zestiende (!) werd in de Jupiler League, maakte optimaal gebruik van de fouten die NEC maakte. Al na vijf minuten maakte Roald van Hout de 0-1, hij lobte de bal na geklungel in de Nijmeegse defensie handig over keeper Kalle Johnsson. Door goals van Mimoun Mahi en Steef Nieuwendaal werd het voor rust zelfs 0-3 voor de Spartanen en was het vonnis over NEC geveld.

NEC kwam na de pauze nog wel terug tot 1-3, door een doelpunt van Ryan Koolwijk, maar het kwam allemaal veel te laat. Voor het eerst sinds 1994 speelt de ploeg uit Nijmegen volgend seizoen niet in de Eredivisie.

Sparta daarentegen mag, ondanks de dramatische reeks van de afgelopen maanden in de reguliere competitie, volop hopen op een plek in de hoogste afdeling van het Nederlandse voetbal. De Rotterdammers strijden volgende week in de finale van de play-offs met streekgenoot FC Dordrecht om een eredivisieticket.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen