Manchester City maakt zich op voor nieuwe titel

Ger
11 mei 2014, 13:42

Manchester City leeft toe naar een feestje voor eigen publiek. De ploeg van manager Manuel Pellegrini kan zich zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen West Ham United verzekeren van de titel in de Premier League. Normaal gesproken heeft de koploper aan een punt genoeg voor het tweede kampioenschap in drie seizoenen.

Vorige maand stonden de zaken er in de hoogste Engelse voetbalklasse nog heel anders voor. Concurrent Liverpool leek toen hard op weg naar de eerste landstitel sinds 1990, maar teleurstellende resultaten tegen Chelsea (0-2) en Crystal Palace (3-3) schonken City weer het initiatief. Door midweeks met 4-0 te winnen van Aston Villa kan de ploeg uit Manchester de klus op de laatste speeldag klaren. Een remise volstaat in principe, aangezien City kan bogen op een doelsaldo van +63, terwijl achtervolger Liverpool, dat Newcastle United ontvangt, twee punten minder heeft en een doelsaldo van +50. Maar de ploeg van aanvoerder Vincent Kompany zal de eigen fans ongetwijfeld willen vermaken met een galavoorstelling.

Pellegrini kan tijdens de kampioenswedstrijd weer beschikken over Sergio Agüero, die hersteld is van zijn liesblessure. Uitgerekend de Argentijnse spits zorgde er twee jaar geleden voor dat City zich tot landskampioen kroonde. Diep in blessuretijd nam hij tegen Queens Park Rangers de winnende 3-2 voor zijn rekening.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen