PSG en Monaco winnen buitenshuis, Lyon komt goed weg

10 mei 2014, 23:15   Bijgewerkt: 11 mei 2014, 01:28

Paris Saint Germain heeft zaterdag haar status als oppermachtige kampioen van de Ligue 1 bevestigd, door op visite bij nummer drie Lille OSC met 1-3 te winnen. Nummer twee AS Monaco zegevierde in de voorlaatste speelronde bij het reeds gedegradeerde Valenciennes. Olympique Lyon blameerde zich in eigen huis tegen FC Lorient, maar mag - met het oog op Europees voetbal - blij zijn dat Olympique Marseille niet wist te profiteren.

De 1-3 overwinning bij Lille lijkt een klasse prestatie van PSG te zijn, maar bij de zege van de Parijzenaars moet de kanttekening geplaatst worden dat het vanaf minuut 37 tegen een man minder speelde. Marvin Martin moest bij Lille inrukken vanwege een rode kaart. Tot overmaat van ramp knikte Marquinhos de kampioen, waar coach Laurent Blanc deze week zijn contract verlengde, even later op voorsprong. Na de helftwissel zorgden Lucas Moura en Blaise Matoudi ervoor dat de late treffer van Jonathan Delaplace er niet meer toe zou doen.

Monaco had een lastigere avond dan de equipe uit de Franse hoofdstad. Op bezoek bij degradant Valenciennes zegevierden de Monegasken met 1-2, door doelpunten van Valere Germain en Nabil Dirar. Nummer vijf Saint Etienne, dat al zeker is van Europees voetbal, won met 1-3 bij FC Nantes.

Het als vijfde geklasseerde Lyon mocht van geluk spreken dat Marseille met 1-1 gelijkspeelde bij Girondains Bordeaux, aangezien het in het eigen Stade de Gerland met 0-1 verloor van Lorient. Een vroege rode kaart (Mouhamadou Dabo) en een late rode kaart (Jordan Ferri) werkten de thuisploeg ook niet mee. Lyon staat één punt voor op Marseille, met nog één speelronde te gaan. Wint Lyon op de laatste speeldag van Nice, dan is Europees voetbal een feit.

In de onderste regionen mag FC Sochaux dankzij een knappe zege bij Stade Rennes blijven hopen op lijfsbehoud. Het staat nog één puntje onder de degradatiestreep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen