Beslissingswedstrijd voor titel; Katwijk degradeert

10 mei 2014, 16:35

Spakenburg en GVVV moeten in een beslissingsduel gaan uitmaken wie kampioen wordt in de topklasse zaterdag. Spakenburg versloeg zaterdag nummer laatste Ter Leede op vreemde bodem met 3-0, terwijl GVVV in extremis de overwinning pakte op bezoek bij Barendrecht: 3-2. Beide ploegen houden elkaar daardoor ook na dertig wedstrijden in evenwicht. Volgende week volgt een beslissingswedstrijd.

Lange tijd zag het daar alleen niet naar uit. Terwijl Spakenburg al vrij snel in veilige haven was, keek GVVV vrijwel de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan. De ploeg uit Veenendaal kwam met 0-2 achter, maar knokte zich terug tot 2-2. Maar liefst zeven minuten blessuretijd volgden, waarin GVVV uiteindelijk ook nog de benodigde 3-2 op het scorebord zette.

Ook IJsselmeervogels, aartsrivaal van Spakenburg, maakte theoretisch nog kans op de titel. De Vogels begonnen de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys met een achterstand van één punt. De wedstrijd op Sportpark de Westmaat ging echter verloren (1-2).

Onderin viel het doek voor Katwijk. Opvallend genoeg werd die ploeg een jaar geleden nog kampioen in de topklasse zaterdag. Een jaar later is degradatie naar de hoofdklasse echter een feit. De uitwedstrijd bij HHC Hardenberg ging verloren (2-7), waardoor Katwijk veertiende blijft. SC Genemuiden bewandelt de omgekeerde weg.

VV Noordwijk, de enige overbleven concurrent van Katwijk, won met 1-0 van Capelle en mag zich opmaken voor de nacompetitie. Daarin moet het een langer verblijf in de topklasse zien veilig te stellen.