Hoopvolle Van Basten: "Er zijn moeilijkere klussen geklaard"

9 mei 2014, 15:24

SC Heerenveen staat zaterdagavond voor een bijzonder lastige opgave in de play-offs om een Europees ticket. De ploeg van Marco van Basten moet zonder topscorer Alfred Finnbogason en aanvoerder Marten de Roon proberen een 3-0 achterstand tegen AZ weg te werken. Toch heeft Van Basten nog alle vertrouwen in een goede afloop.

"Er zijn in het voetbal wel moeilijker klussen geklaard. Ik houd geloof in een goede afloop", stelt de trainer op de site van zijn werkgever. Heerenveen moet vier keer scoren en geen tegentreffer incasseren tegen de Alkmaarders om de finale van de play-offs te halen. "Daar gaan we alles aan doen. We hebben met 4-2 en 5-1 gewonnen, 2-2 gelijkgespeeld en met 3-0 verloren tegen AZ. Het kan nog alle kanten op, dat is eerder gebleken.''

Van Basten gaf te kennen dat Hakim Ziyech weer op een basisplaats kan rekenen, maar wilde zijn opstelling verder nog niet prijsgeven. Ook over de formatie wilde de trainer niet veel zeggen. "4-4-2 zou zomaar kunnen", aldus de oefenmeester, die volgend seizoen bij AZ aan de slag gaat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen