AZ'er Henriksen: "Dat Europese ticket is ons grote doel"

8 mei 2014, 08:33

Als nummer acht van de Eredivisie plaatste AZ zich voor de play-offs. Alle andere teams in de kleine nacompetitie om een Europees ticket eindigden hoger, maar vooralsnog ziet het er uitstekend uit voor de ploeg uit Alkmaar. Woensdag werd de heenwedstrijd in de eerste ronde tegen sc Heerenveen met 3-0 gewonnen.

"We speelden uitstekend", zegt Markus Henriksen, één van de uitblinkers aan Alkmaarse kant, op de website van AZ. "Dat Europese ticket is ons grote doel. Daar zijn we allemaal van doordrongen. Iedereen bij de club, van speler tot supporter, wil weer Europa in. Dat straalden we uit vandaag."

AZ lijkt, na een moeizaam slot van de reguliere competitie, net op tijd de juiste vorm weer te pakken te hebben. "Of we de afgelopen weken zand in de ogen van onze volgers hebben gestrooid? Ha, dat hebben we zeker niet opzettelijk gedaan. Natuurlijk waren we niet tevreden over ons niveau de afgelopen tijd. Maar de druk was eraf. Nu was de focus weer terug. We staan er dit seizoen vaak in belangrijke wedstrijden", weet Henriksen.

Toch wil Henriksen nog niet te vroeg juichen. "Dit is nog geen gelopen race. We hebben dit seizoen ook al twee keer verloren van Heerenveen. Ze hebben een sterk team met genoeg individuele kwaliteiten. We zullen met het verstand moeten voetballen. Daar hebben we ervaring mee door de vele Europese uitwedstrijden dit seizoen. Wij zijn nu de favoriet. Zaterdag moeten we de finaleplaats afdwingen met dezelfde inzet als vandaag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen