De Roon: "Heerenveen belabberd en amateuristisch"

8 mei 2014, 08:25

In topvorm stak sc Heerenveen, in de laatste weken van de competitie. De ploeg uit Friesland deed tot de laatste speeldag mee om directe plaatsing voor de Europa League en eindigde knap als vijfde. Het ging als favoriet de play-offs in, maar liep woensdag tegen een enorme zeperd aan. AZ was in Alkmaar met 3-0 te sterk.

Door die nederlaag wordt het voor sc Heerenveen een bijzonder moeilijk verhaal om alsnog een Europa League-ticket in de wacht te slepen. Aanvoerder Marten de Roon is zeer teleurgesteld over het optreden van zijn ploeg. "Dan kun je tien punten meer hebben dan AZ en een heel goed seizoen achter de rug hebben, maar dat zegt niets meer. AZ straalde uit dat het wilde winnen en wij liepen achter de feiten aan. Het was belabberd", bromt de middenvelder op de website van zijn club. Hij stoorde zich vooral aan de manier waarop AZ, in korte tijd, kon uitlopen van 1-0 naar 3-0. "Dat was gewoon amateuristisch."

sc Heerenveen leek geen antwoord te hebben op de verrassende tactiek van AZ, dat 4-4-2 speelde. "Klopt", zegt De Roon. "AZ had veel vrijheid op het middenveld met veel lopende mensen en achter onze verdediging lag veel ruimte. We wisten niet of we moesten doordekken of niet." Door de 3-0 nederlaag is sc Heerenveen zo goed als uitgeschakeld, maar De Roon houdt nog hoog. "Het kan, maar we zullen enorm te keer moeten gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen