Manchester City laat op stoom tegen Aston Villa

7 mei 2014, 22:41

Manchester City staat op de drempel van de vierde landstitel in de clubhistorie. De equipe van trainer Manuel Pellegrini boekte woensdag op eigen veld een 4-0 zege op Aston Villa en heeft zondag in de slotwedstrijd tegen West Ham United normaalgesproken aan één punt voldoende om het kampioenschap over de streep te trekken. Onderin speelde Sunderland zich veilig met een 2-0 overwinning op concurrent West Bromwich Albion.

Manchester City had het lange tijd moeilijk met Aston Villa in het eigen Etihad Stadium. De thuisploeg had wel veel meer de bal dan de bezoekers uit Birmingham, die met Ron Vlaar en Karim El Ahmadi in de basis geen enkel initiatief toonden, maar het wist de muur die de tegenpartij voor het eigen doel had opgeworpen maar niet te slechten. Op slag van rust was Samir Nasri wel dicht bij de 1-0; de Fransman tikte op aangeven van James Milner net naast.

In de eerste twintig minuten van de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien als voor rust, tot de 64ste minuut. Op dat moment opende Edin Dzeko de score na een driehoekje met David Silva en Pablo Zabaleta. Acht minuten later tekende de Bosnische spits voor de beslissing, na opnieuw een combinatie met Silva en Zabaleta. Dit maal was het Nasri die afdrukte, maar zijn schot werd nog gekeerd door doelman Brad Guzan. In de rebound schoot Dzeko alsnog raak. In de slotfase voerden invaller Stevan Jovetic en Yaya Touré (na een fraaie solo) de score op tot 4-0.

Manchester City neemt door de winst de koppositie in de Premier League over van Liverpool, dat maandag bij Crystal Palace een 0-3 voorsprong uit handen gaf (3-3). ManCity leidt met 83 punten, twee meer dan de concurrent uit Liverpool. Omdat The Citizens een veel beter doelsaldo hebben, hebben ze zondag in de laatste speelronde, thuis tegen West Ham United, normaalgesproken genoeg aan een punt om de titel veilig te stellen. Of Liverpool moet op hetzelfde moment op het eigen Anfield enorm uit zijn slof schieten tegen Newcastle United.

Aston Villa, waar Leandro Bacuna na een uur mocht invallen, was al zeker van handhaving. Dat geldt na vanavond ook voor Sunderland. Dat team boekte voor eigen publiek een 2-0 zege op concurrent West Bromwich Albion, door goals van Jack Colback en Fabio Borini voor rust. West Brom is in principe, ondanks het verlies, ook zeker van handhaving. Het verdedigt in de laatste speelronde een voorsprong van drie punten op Norwich City en heeft een beduidend beter doelsaldo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen