Oranje Leeuwinnen doen goede zaken in België

Oranje Leeuwinnen doen goede zaken in België

7 mei 2014 – Het Nederlands vrouwenelftal heeft de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen België winnend afgesloten. De formatie van bondscoach Roger Reijners zegevierde woensdag in Leuven met 0-2 over de zuiderburen.

De eindstand stond al bij rust op het scorebord. Vivianne Miedema (foto) opende in de negende minuut de score, waarmee de pas 17-jarige speelster voor haar tiende treffer tekende in de WK-kwalificatiecyclus. Renée Slegers verdubbelde tien minuten later de marge, door op aangeven van Lieke Martens raak te schieten.

Door de winst schudden de Oranje Leeuwinnen België van zich af in de stand. Het verschil tussen beide landen bedraagt nu zes punten. Nederland leidt met negentien punten uit acht wedstrijden. Noorwegen volgt met één punt minder op de tweede plaats, maar de noorderlingen hebben nog twee duels tegoed. Zij wonnen eerder op de dag met 2-0 van Portugal. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de mondiale titelstrijd in Canada, de vier beste nummers twee strijden in een play-off om het laatste ticket.

gerelateerd