AZ met 4-4-2-opstelling tegen SC Heerenveen

7 mei 2014, 19:45

AZ begint woensdag in een 4-4-2-opstelling aan de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen, in de eerste ontmoeting van de openingsronde van de play-offs om een Europa League-ticket. Coach Dick Advocaat kan in het AFAS Stadion niet beschikken over de geblesseerden Roy Beerens, Aron Jóhannsson, Simon Poulsen en Denni Avdic.

Linksback Poulsen wordt vervangen door Nick Viergever, waardoor er in het hart van de defensie een plekje is vrijkomen. Deze wordt ingevuld door Jan Wuytens. Door de afwezigheid van Beerens, Jóhannsson en Avdic speelt AZ met een extra middenvelder. Dat is Viktor Elm. De Zweed, oud-speler van SC Heerenveen, vergezelt Markus Henriksen, Nemanja Gudelj en Celso Ortiz, die zaterdag tegen Feyenoord ook al aan de aftrap verschenen.

Steven Berghuis en Johann Berg Gudmundsson vormen de voorhoede. De IJslander is op papier de diepe spits, terwijl Berghuis daaromheen een vrije rol lijkt te krijgen.

Bij tegenstander SC Heerenveen zijn geen verrassingen te noteren in de basiself. Het is een speciale wedstrijd voor Marco van Basten. De oefenmeester is nu nog trainer van de Friese club, maar werkt na de zomer in Alkmaar. AZ - SC Heerenveen begint om 20.45 uur.

Opstellingen

AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Henriksen, Gudelj, Ortiz, Elm; Berghuis, Gudmundsson

SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Kum, Kruiswijk, Van Aken; Van Anholt, Van den Berg, De Roon; Basacikoglu, Finnbogason, Sinkgraven

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen