Van Persie looft debutant Wilson en 'legende' Giggs

Van Persie looft debutant Wilson en 'legende' Giggs

7 mei 2014 – Manchester United sloot de laatste thuiswedstrijd van het seizoen dinsdagavond winnend af, door Hull City met 3-1 over de knie te leggen. Grote man was de pas achttienjarige debutant James Wilson, die met twee treffers een groot aandeel had in de zege. Robin van Persie heeft lovende woorden over voor de tiener.

De Nederlander kwam na 64 binnen de lijnen voor Wilson en besliste het duel door de derde United-treffer te maken. De eerste twee kwamen van de voet van Wilson, die zodoende een geweldig debuut kende. "James heeft heel goed gespeeld", zegt Van Persie op de clubsite. "Ik weet hoe moeilijk het is om hier je debuut te maken, ik deed het pas op mijn 29ste. Hij heeft het zeer speciaal gemaakt voor hemzelf en de supporters, door twee keer te scoren."

De Oranje-international was niet de enige invaller in het duel. Ook interim-trainer Ryan Giggs bracht zichzelf binnen de lijn om goed afscheid te kunnen nemen van het publiek. "Hij was briljant", zegt Van Persie over de speler/trainer. "Hij kwam zonder warming-up in het veld en gaf fantastische passes en scoorde zelfs bijna. Hij is een legende en dat laat hij elke dag weer zien."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020