Debutant Wilson en Van Persie helpen ManU aan zege

6 mei 2014, 22:40

Robin van Persie heeft dinsdag de winst veiliggesteld voor Manchester United. De Nederlandse spits maakte in het thuisduel met Hull City, als invaller, vlak voor tijd de beslissende 3-1. Debutant James Wilson legde met twee doelpunten de basis voor de driepunter, alvorens Hull City iets terugdeed via Matty Fryatt.

Bij Manchester United stond Ryan Giggs dubbel op het wedstrijdformulier. De interim-coach zat vanavond tegen Hull City ook als reservespeler in de dug-out. Dat gold eveneens voor Robin van Persie. De Nederlandse spits maakte zaterdag als invaller tegen Sunderland (0-1 verlies) na anderhalve maand blessureleed zijn rentree. Ook tegen Hull City was de Oranje-international niet fit genoeg voor een basisplaats. Alexander Büttner verscheen wel aan de aftrap bij ManU.

Omdat Wayne Rooney helemaal afwezig was, had Giggs debutant James Wilson in de spits gezet. De 18-jarige Engelsman beleefde een droomdebuut. Wilson opende na een half uur spelen de score, door op aangeven van Marouane Fellaini raak te volleren. De voorsprong was verdiend, aangezien Manchester United het betere van het spel had. Het was echter niet zo dat dit tot een kansenregen van de thuisclub leidde.

Na een uur spelen nam Wilson ook het tweede doelpunt van Manchester United voor zijn rekening. Dit maal trof hij doel in de rebound, nadat een schot van Fellaini nog werd gekeerd door Hull-keeper Eldin Jakupovic. Adnan Januzaj stond met een fraaie actie op de rechterflank aan de basis van de treffer. Twee minuten later kwam Hull uit het niets terug in de wedstrijd. Matty Fryatt verraste doelman David de Gea met een schot van buiten het strafschopgebied.

Het was voor Giggs aanleiding om Van Persie én zichzelf binnen de lijnen te brengen. Het tandem was in de 86ste minuut verantwoordelijk voor de beslissing. Giggs leverde de assist waaruit Van Persie, in twee instanties, voor de 3-1 tekende. Het leidde tot opluchting op Old Trafford, aangezien Hull in de fase daarvoor nadrukkelijk naar de gelijkmaker zocht. David Meyler kreeg de beste mogelijkheid namens Hull, maar zijn schot werd knap gered door De Gea.

Manchester United verkleint met de winst de achterstand op nummer zes Tottenham Hotspur tot drie punten. Hull City is al zeker van handhaving en richt zich vooral op de FA Cup-finale, later deze maand tegen Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen