Groningen in topvorm tegen Vitesse: "Maar niet verslappen"

6 mei 2014, 13:29

FC Groningen begint woensdag met het nodige zelfvertrouwen aan de play-offs om Europees voetbal. Voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi begint het seizoenstoetje met een tweeluik tegen Vitesse, waar het dit seizoen vier punten tegen behaalde.

Groningen won de laatste zes competitieduels en begon die zegereeks met een overwinning op de Arnhemmers (3-1). Aanvaller Nick van der Velden geeft toe dat die wedstrijd in maart belangrijk is geweest voor de ploeg. "Tactisch hebben we in die wedstrijd een systeem gevonden wat goed bij ons past", zegt hij op de clubsite. "We hebben een goed gevoel na zes gewonnen wedstrijden, maar we moeten nu niet verslappen. Hier hebben we het hele seizoen voor gespeeld, om de play-offs te bereiken, dus moeten we het nu niet zomaar weggeven."

Van der Velden zijn team desondanks niet als favoriet voor het tweeluik. "Vitesse is uiteindelijk boven ons geëindigd en we weten dat ze genoeg kwaliteiten hebben. Aan de andere kant laat het zien dat we zeker niet kansloos zijn. We moeten scherp zijn en niet in het mes lopen. We zullen er volle bak op gaan en vooral ons eigen ding blijven doen."

Woensdag staat de ontmoeting in de Euroborg op de rol, zaterdag is de return in Arnhem. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen