Topscorer Finnbogason: "Ik ben geen eendagsvlieg"

3 mei 2014, 23:44

Alfred Finnbogason viel vorig seizoen (24 treffers) al in positieve zin op door zijn doelpuntenproductie, maar dit seizoen overtrof hij het aantal van de vorige voetbaljaargang nog eens met vijf treffers. Met 29 doelpunten kroonde hij zich, met ruime afstand op nummer twee Graziano Pellè (23 goals), tot topscorer van de Eredivisie.

"Dit staat mooi op mijn visitekaartje, hier ben ik trots op", zegt Finnbogason tegen FOX Sports over het topscorerschap. "Ik ben trots op mijn 29 doelpunten en ben blij dat ik op die manier een bijdrage aan het succes van het team heb kunnen leveren. De vijfde plek is een prestatie waar we tevreden over ogen zijn", aldus de IJslandse spits, die zichzelf dit seizoen dus wist te verbeteren, ten opzichte van vorig seizoen. "Dat was ook mijn doelstelling. Ik wilde laten zien dat ik geen eendagsvlieg ben en dat is gelukt."

Met sc Heerenveen neemt Finnbogason het in de play-offs om Europees voetbal op tegen AZ. "In deze vorm hoeven wij voor niemand bang te zijn", waarschuwt de IJslander, met oog op het treffen met de Alkmaarders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen