Tomasson: "Er degradeert een super mooie club"

3 mei 2014, 21:18

Het doek viel zaterdag definitief voor Roda JC. De ploeg uit Kerkrade won zelf met 0-1 in de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles, maar omdat Ajax in eigen huis niet verder kwam dan een 2-2 remise tegen NEC, is Roda gedegradeerd naar de Jupiler League. Coach Jon Dahl Tomasson hield een leeg gevoel over aan het drama.

"Ik ben teleurgesteld. Er degradeert een super mooie club", zegt Tomasson na afloop van de dramatische avond tegen FOX Sports. De Deense coach denk te weten waar de oorzaak van de degradatie ligt, maar ging hier slechts globaal op in. "Voetbal gaat om een aantal dingen. In een paar facetten zijn we goed, maar in een paar niet. Uiteindelijk heb je alles nodig, een goede verdeling. Dit hebben wij niet", stelt Tomasson.

De keuzeheer van de Limburgers maakt geen verwijten naar bepaalde personen, maar spreekt van een collectief falen: "Iedereen heeft fouten gemaakt. Ik sta hier met een leeg gevoel", verzucht Tomasson, die de komende tijd puin zal moeten ruimen in Kerkrade. "Er gaan nu heel veel dingen gebeuren", aldus de oefenmeester, die niet weet hoe zijn persoonlijke toekomst eruit ziet, maar graag wil blijven: "Er is niks afgesproken. Ik heb een contract. Ik vind Roda een super mooie club. Dit is wel heel vervelend, we moeten zorgen dat deze hele mooie club heel snel terugkeert."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen