Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

RKC met kater de nacompetitie in na thuisnederlaag

RKC met kater de nacompetitie in na thuisnederlaag

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

3 mei 2014 – Sc Heerenveen heeft in het Mandemakers Stadion simpel afgerekend met RKC Waalwijk. De Friese formatie kende de gehele wedstrijd een veldoverwicht en wist dat uiteindelijk uit te drukken in een 3-0 overwinning. Joey van den Berg, Bilal Basacikoglu en Alfred Finnbogason namen de doelpunten voor hun rekening.

De eerste helft kende een open karakter waarin beide ploegen genoeg ruimte kregen om kansen te creëren. Heerenveen had het meeste balbezit, maar RKC kreeg de beste kansen. Zo raakte Evander Sno tot twee keer toe de paal en vuurde Kenny Anderson een voorzet van Romeo Castelen snoeihard op Kristoffer Nordfeldt af. Het lukte de Waalwijkers echter niet om de score te openen en dus gaf het de bezoekende vereniging de kans om dat wel te doen.

De Friezen hadden al het meeste balbezit en werden wellicht een beetje overdonderd door de grote kansen die RKC kreeg, maar na een halfuur stelde de ploeg van Marco van Basten orde op zaken. Daley Sinkgraven omspeelde op fraaie wijze zijn man en zette Van den berg vrij voor het doel. De middenvelder verzaakte niet en zette zijn ploeg op 1-0 – wat ook de ruststand was.

In de tweede helft gingen de bezoekers er vol op en gaven de mannen van trainer Erwin Koeman niet de illusie dat er nog wat te halen viel. Basacikoglu maakte als eerste gebruik van dat overwicht door na iets minder dan een uur een perfecte pass af te ronden, 2-0. Niet veel later werkte Rémy Amieux Pele van Anholt naar de grond waarna Björn Kuipers niet anders kon doen dan naar de stip te wijzen.

Vanaf de stip maakte Finnbogason zijn negenentwintigste van het seizoen waarmee de IJslander topscorer is geworden van de Eredivisie – de 3-0 van de spits bleek ook de eindstand. Sc Heerenveen mag zich gaan opmaken voor de play-offs om Europees voetbal, terwijl RKC ook nog even door moet om degradatie te ontlopen. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd