AZ en Feyenoord blijven steken op 1-1

3 mei 2014, 20:42

Feyenoord en AZ hebben het seizoen met een puntendeling afgesloten. De Rotterdammers, al zeker van de tweede plaats, waren over het algemeen wat beter. Maar dankzij Gudmundsson hield AZ toch nog een punt over aan het duel. De IJslander schoot vlak voor tijd prachtig raak.

Voor beide ploegen stond er niet of nauwelijks meer wat op het spel. AZ kon nog voorbij Groningen op de ranglijst, maar was ook afhankelijk van het resultaat bij die wedstrijd. Feyenoord stelde vorige week de tweede plaats in de competitie al veilig en speelde alleen nog voor de eer. Dat er weinig meer te halen viel voor beide ploegen was te zien in de eerste helft. Aan beide kanten waren er nauwelijks kansen, al zaten de bezoekers iets beter in de wedstrijd.

Ook na de hervatting viel er weinig te beleven in de laatste competitiewedstrijd. Het was aan Jeffrey Gouweleeuw te danken dat er toch nog een doelpunt viel, al zal hij er zelf niet al te blij mee zijn geweest. Gouweleeuw speelde de bal namelijk te kort terug op doelman Esteban, waardoor Lex Immers een geweldige kans kreeg. Immers bleef rustig en maakte het goed af. Feyenoord bleef de gevaarlijkere ploeg en speelde met meer beleving dan AZ, maar vooral dankzij Esteban bleef het bij 0-1.

In de slotfase van het duel begon AZ wat beter te voetballen. Toch kwam de ploeg in eerste instantie niet veel verder dan een knappe vrije trap van Gudelj, die via doelman Lamprou de lat raakte. AZ heeft ook wat wedstrijden te gaan in de play-offs en moet nog presteren. Wellicht spaarde de ploeg van coach Dick Advocaat de krachten, maar duidelijk was in ieder geval wel dat het lastig is om vol overgave te spelen als er weinig te winnen valt. Toch werd er vlak voor tijd nog een punt gepakt, doordat Gudmundsson van afstand geweldig raak schoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen