Galatasaray ontsnapt en behoudt tweede plaats

3 mei 2014, 20:38

Galatasaray wist vorige week optimaal te profiteren van de averij die Besiktas opliep, waardoor het de tweede plaats in de Turkse Süper Lig wist over te nemen van de stadsgenoot. Zaterdagavond leken de rollen aanvankelijk omgedraaid te zijn, maar Galatasaray zorgde er op de valreep voor dat het toch drie punten kon bijschrijven, waardoor het de tweede plaats blijft bezetten.

Besiktas stond na zeventien minuten al op een 2-0 voorsprong tegen Kasimpasa, waar Ryan Donk slechts 38 minuten speelde en Babel tien minuten na de theepauze gewisseld werd. De tegentreffer van Ezequiel Scarione kwam te laat om Besiktas nog in gevaar te brengen.

Zodoende leek de equipe van de Kroatische coach Slaven Bilic hard op weg om de tweede plaats over te nemen van Galatasaray, dat in de rust nog tegen een 0-2 achterstand aankeek tegen Genclerbirligi. Cimbom, met Wesley Sneijder in de startformatie, knokte zich echter fraai terug. Burak Yilmaz, een eigen doelpunt van Ahmet Calik een treffer in blessuretijd van Umut Bulut zorgden voor een krankzinnige 3-2 overwinning.

Doordat Galatsaray ternauwernood wist te winnen, blijft de ploeg van Roberto Mancini op de tweede plek staan. Besiktas volgt op slechts één punt, waardoor de strijd om plaats twee zeer spannend blijft in de Süper Lig, met nog twee speelronden te gaan. De tweede plaats geeft normaal gesproken recht op het spelen van voorronde Champions League, maar biedt nu direct toegang tot het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Dit omdat Fenerbahçe, dat vorige week kampioen werd, is uitgesloten van Europees voetbal vanwege een omkoopschandaal.