Moment van de waarheid voor Roda JC en NEC

3 mei 2014, 18:54

De degradatiestrijd in de Eredivisie bereikt vanavond haar climax. Na de laatste speelronde van de Eredivisie zal bekend worden of Roda JC of NEC direct zal degraderen naar de Jupiler League. Voor rode lantaarndrager Roda telt alleen de winst, op bezoek bij Go Ahead Eagles, omdat degradatie anders niet meer afgewend kan worden. Het is ook nog eens afhankelijk van NEC, dat op visite gaat bij Ajax.

Go Ahead Eagles – Roda JC

Roda-coach Jon Dahl Tomasson heeft enigszins ingegrepen voor de allesbeslissende wedstrijd in de Adelaarshorst. Spits Krisztian Németh is gepasseerd en een tactiek met vijf verdedigers moet de organisatie van de ploeg uit Kerkrade ten goede komen. Henk Dijkhuizen kan hierdoor rekenen op een basisplek. Roda móet winnen in Deventer en is dan ook nog eens afhankelijk van de prestatie van NEC in de Amsterdam ArenA.

Tomasson verscheen gespannen voor de camera's van FOX Sports. "Deze mooie club staat laatste en we willen niet als laatste eindigen", sprak de coach. "Dat houdt in dat we moeten winnen. We hebben goed gekeken naar de trainingsarbeid en op basis daarvan de beste namen gekozen. We moeten een topprestatie neerzetten tegen een goed elftal. Zo simpel is het", beseft de Deen, die aangaf dat Frank Demouge fit genoeg is om een helft te spelen.

Opstellingen

Go Ahead Eagles: Andersen; Haps, Van der Linden, Vriends, Schmidt; Overgoor, Türüc, Falkenburg; Houtkoop, Kolder, Antonia.

Roda JC: Kurto; Dijkhuizen, Letschert, Biemans, Ramos, Van Peppen; Hupperts, De Beule, Höcher, Fledderus; Powel.

Ajax – NEC

Speelt NEC in de uitwedstrijd tegen Ajax minimaal gelijk, dan is het zeker van deelname aan de play-offs. Onder de Nijmeegse lat ontbreekt routinier Dennis Gentenaar, die wordt vervangen door Kalle Johnsson. Spits Michael Higdon was afgelopen week ziek en begint op de bank. Coach Anton Janssen hoopt dat zijn ploeg aan het langste einde zal trekken in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. "Het is zeker zo dat het al een hele tijd niet goed draait. We willen dat graag omkeren. Maar, er zijn meer clubs met moeilijkheden. Roda draait ook al jaren niet lekker."

Bij Ajax opteert coach Frank de Boer voor Mike van der Hoorn en Daley Blind in het hart van de defensie. De nodige spelers krijgen rust bij de Amsterdammers. Christian Poulsen speelt zijn laatste wedstrijd voor Ajax en is de captain.

Opstellingen

Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Van der Hoorn, Blind, Boilesen; Klaassen, Poulsen, Serero; Bojan, Sigthórsson en Kishna.

NEC: Johnsson; Gravenberch, Van Eijden, Nielsen, Leiwakabessy; Jantscher, Pálsson, Stefánik, Rieks, Conboy; Castillion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen