Rentree Van Persie verpest, degradatie Fulham en Cardiff

3 mei 2014, 18:17   Bijgewerkt: 3 mei 2014, 19:21

Sunderland ontpopt zich tot een ware reuzendoder in de Engelse Premier League. Na verdienstelijke resultaten tegen Manchester City en Chelsea was de laagvlieger zaterdag op Old Trafford, ondanks de rentree van Robin van Persie bij de thuisclub, met 0-1 te sterk voor Manchester United.

Manchester United was gewaarschuwd voor Sunderland. The Black Cats knokken tegen degradatie, maar hielden vorige maand wel Manchester City (2-2) op een gelijkspel en wonnen zelfs met 1-2 bij Chelsea, de eerste nederlaag van The Blues op het eigen Stamford Bridge onder het bewind van José Mourinho.

Tegen Manchester United leunde Sunderland vooral achterover, maar de thuisclub deed weinig met het overwicht dat het in de openingsfase genoot. Na een half uur was de eerste de beste mogelijkheid voor Sunderland meteen raak. Sebastian Larsson kon helemaal vrij raak koppen op een voorzet van Connor Wickham.

Zodoende verzuimt Manchester United in te lopen op nummer zes Tottenham Hotspur, dat eerder op de dag verloor van stadgenoot West Ham United. Het verschil tussen beide ploegen blijft zes punten. Sunderland deed met de zege uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. Dat kan niet gezegd worden van Fulham en Cardiff City. Die teams verloren en degraderen daardoor uit de Premier League.

Fulham en Cardiff hebben respectievelijk 31 en dertig punten. Sunderland, dat de veilige zeventiende plaats bezet, heeft al 35 punten. Aangezien Fulham en Cardiff nog maar één wedstrijd te spelen hebben, is voor hen het doek gevallen. Norwich City is met 32 punten de andere club onder de rode streep, maar The Canaries komen zondag nog in actie. Ze moeten wel op visite bij Chelsea.

Aston Villa is na een 3-1 thuiszege op Hull City zo goed als veilig, Andreas Weimann maakte met twee goals kort voor rust het verschil. Bij Aston Villa stond Ron Vlaar in de basis, Karim El Ahmadi en Leandro Bacuna vielen in. Bij Swansea City hoorden Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Jonathan De Guzman tot de eerste elf, en mocht Marvin Emnes invallen, desondanks werd er met 0-1 verloren van Southampton. Rickie Lambert tekende in de 93ste minuut voor de enige goal namens de bezoekers, bij wie Jos Hooiveld op de bank bleef.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen